Kerk en Vrede is een vereniging van mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid. Analyse van conflicten en oorzaken vormt de basis voor projecten, campagnes en publicaties.

 

 

50.000 handtekeningen vóór 8 december a.s.

Gewetensbezwaarden in Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne hebben bescherming nodig. Europese politici moeten daar attent op zijn. Nu is er een geweldige kans om de kwestie in het publieke debat in Duitsland te brengen.

Kabinet, geef Israël geen carte blanche

Onderteken de petitie van Pax voor de-escalatie van het geweld rond Gaza en Israël. Kerk en Vrede ging u, jou al voor.

Een boeiende bijeenkomst 29 oktober j.l. ‘werken aan vrede – bij alle geweld’

Zondagmiddag 29 oktober j.l. Precies 40 jaar na de grote vredesdemonstratie...

Drie vredesorganisaties, waaronder Kerk en Vrede, spraken in de Kargadoor in Utrecht over de oorlog in Oekraïne en de rol van de vredesbeweging.

Lees en luister op de pagina Actueel (2 november)...

 

 

Folders voor de vredesweek en daarna

Door Kerk en Vrede zijn 3 folders uitgebracht die dienst kunnen doen in de Vredesweek van dit jaar en ook daarna van nut kunnen zijn.

Over geloof in geweld, vijandsliefde en het standpunt van Kerk en Vrede inzake Oekraïne.

U kunt ze hier bestellen.

JAARGANG 19 NR 3

Van onvrede naar inclusieve veiligheid, zomercursus vrouwenorganisaties voormalige Sowjet-Unie, You never walk alone – over zielsverwanten van vredesactivisten, Het Grote Kwaad maakt het Westen onfeilbaar, In Memoriam: Roline Woldinga-Veldkamp, Ken uw vijanden: mensen als u zelf, Miskotte en pacifisme in praktijk, De heilige strijd van een profeet - over Martin Luther King, Hoe taal tot geweld kan leiden, Doodtij voor de vredesbeweging? - Guido van Leemput in de ALV van Kerk en Vrede, Vredesweek 2023, over de film “All quiet on the Western Front”.

Nieuws

NAVO-chef stelt hypocrisie volledig ten toon

Via Guido van Leemput worden we dagelijks op de hoogte gehouden van de meest actuele ontwikkelingen bij de oorlogen in Oekraïne en Gaza.

Hij maakt ons attent op een rake analyse van Ted Snider, Amerikaans analist van o.a. antiwar.com, over de oorlog in Oekraïne. In de aanloop naar de vergadering van de NAVO ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel op 28 november sprak NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg met verslaggevers. Daarbij werd zonneklaar hoe hypokriet de NAVO is als het gaat om de beweegredenen om Oekraïne in de oorlog met Rusland militair te blijven steunen.

 

Lees verder
Fedde Schurerlezing 2023 - Vrede met alle geweld?

Op zaterdag 25 november stond in Leeuwarden de jaarlijkse Fedde Schurer-lezing in het teken van Vrede met alle geweld? Of is pacifisme ook een optie? Harry Pals, theoloog en actief binnen Kerk en Vrede, hield daar een inleiding die het lezen meer dan de moeite waard is. Fedde Schurer (1898-1968 ), dichter / journalist / politicus, was pacifist op christelijke grondslag. Een spraakmakend mens. Hij was lid van Kerk en Vrede.

Lees verder
Zondag 24 december 2023 vredesprotest Spui Amsterdam 18-19h

Op 24 februari 2022 vielen de Russische troepen Oekraïne binnen. Met sprekers, gedichten en muziek uiten we hierover onze boosheid en verdriet. Op de Postzegelmarkt tegenover het Lieverdje.

Lees verder

Agenda

24 december 2023 Zondag 24 december 2023 vredesprotest Spui Amsterdam 18-19h

Op 24 februari 2022 vielen de Russische troepen Oekraïne binnen. Met sprekers, gedichten en muziek uiten we hierover onze boosheid en verdriet. Op de Postzegelmarkt tegenover het Lieverdje.

Lees verder