Kerk en Vrede is een vereniging van mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid. Analyse van conflicten en oorzaken vormt de basis voor projecten, campagnes en publicaties.

 

 

Verslag Kees Nieuwerth van Karlsruhe

Van 31 augustus tot 9 september j.l. vond in Karlsruhe de 11e Assemblee plaats van de Wereldraad van Kerken. Lees hier het indringende verslag van Kees Nieuwerth.

20 jaar Utrecht-Kirkuk

Na 20 jaar maakt Yosé Höhne Sparborth binnenkort haar laatste reis naar Irak.
Hoe kijkt zij op de afgelopen periode terug?

Bekijk hier het interview met haar.

Nieuws uit de webwinkel

Nieuw: een sprankelende vredesschoudertas met een Loesje tekst:

oorlog

niet geschoten
is altijd
vrede

En voorts heel mooie vredesbekers,
per set van 4

Win-win situatie in Oekraïne!?

Een oproep van de Oekraïnse vredesactivist, dienstweigeraar en wetenschapper Yurii Sheliazhenko.

NieuwWij vraagt hier samen met Kerk en Vrede aandacht voor.

 

JAARGANG 18 NR 3

Over pacifisme in Oekraïne, het wekelijkse protest op het Museumplein en een kritische reactie (“Geen vrede zonder gerechtigheid”) op een eerdere bijdrage over Oekraïne. En verder over onderzoeksgeld en wapenindustrie, investeringen in defensie, vrede verbeelden in de vredesweek, traumaverwerking in Irak,  groene kerken en een interview met Rob van Essen.

Nieuws

Verslag Friesch Dagblad symposium Oekraïne

"De vredesbeweging blijft zoekend in de oorlog in Oekraïne"

Lees verder
Oproep tot een VN resolutie over vredesonderhandelingen voor Oekraïne

Kerk en Vrede ondertekende in de persoon van voorzitter Henk Baars onlangs een oproep aan de president van Mexico om een resolutie in te dienen in de VN voor vredesonderhandelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees verder
Vierjaarlijkse vergadering van IFOR in Juba (Zuid-Soedan)

Vanuit het bestuur van Kerk en Vrede waren Henk Baars en Geesje Werkman vorige week (14-20 november) online betrokken bij de vierjaarlijkse vergadering van de IFOR die dit keer gehouden werd in Juba (Zuid-Soedan).

Zie bijgaand het verslag waarover iemand schrijft: "Belangwekkend, vooral de aandacht voor Afrika. Bijzonder ook dat de leiding van IFOR in de komende periode bestaat uit een Palestijn, een Congolees en een Française...."

Lees verder

Agenda

25 september 2023 Vredesweek 2023

Noteer alvast de vredesweek in 2023: 16-24 september

Lees verder