WAAR STAAT KERK EN VREDE VOOR?

Kerk en Vrede is een vereniging van mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid. Analyse van conflicten en oorzaken vormt de basis voor projecten, campagnes en publicaties.

Tussen 22 December en 5 Januari zal ons kantoor gesloten zijn.
Vanaf de 6e werken we bestellingen weer af.

Een feestelijke tijd gewenst.

wapenlobby

Op 20 november vindt er weer een wapenbeurs plaats in Rotterdam Ahoy.
Vanaf 9 uur vindt er een demonstratie plaats, filmbeelden over oorlog in Gaza, wapenproducten.
Mevr. Hennis krijgt een petitie aangeboden en daarna gaan wij naar omgeving CS om daar te flyeren en dezelfde clip uit te zenden tegen oorlog en vernietiging.http://www.stopwapenhandel.org/node/1679
(We protesteren tegen deze wapenbeurs en staan van 10:00 tot 11.30 bij Ahoy, van 12.00 tot 14.00 voor Centraal Station Rotterdam) Met politie is nog overleg over plek bij CS, men lijkt een politieke uitspraak te doen.

Palestijnse filmdag Hilversum

Zondag 16 November wordt de Palestijnse Filmdag Hilversum gehouden. De belangstelling is groot, maar er is ruim plaats voor nog meer bezoekers. Om 14.00 uur is de Nederlandse première van de film "The Stones Cry Out". De film is gemaakt door Yasmine Perni met steun van Sabeel Elquds. De filmmaakster zelf is aanwezig om vragen uit het publiek te beantwoorden.

oud nieuw winkelprodukt

Terug van weg geweest in onze webwinkel: het flitsende Regenboogfietsvlaggetje. We hebben de hand weten te leggen op een nieuwe voorraad. Zeer geschikt ook voor alle nieuwe types vervoermiddelen. (Stuur aub foto van alle mogelijke soorten waarop het vlaggetje wappert)
Inderdaad een zeer zinvol cadeau voor Sinterklaas. Kan nog net.
En anders bedenk je gewoon een andere gelegenheid.
Of zo maar.
Regenboog is nooit weg,

Nieuwe computers voor jubilerend Kerk en Vrede

We werken hard aan onze ambitie om expertisecentrum te zijn van het pacifisme in de huidige tijd, waarbij we ook jongere doelgroepen willen bereiken. Kerk en Vrede is nodig: oorlog wordt altijd verkocht, vrede is niet te koop.

Om ons werk goed te doen hebben we onder andere een nieuwe huisstijl ontwikkeld, die ook te zien is op onze vernieuwde website en in ons kwartaalschrift Vredesspiraal. Ook zijn we steeds beter zichtbaar aan het worden op Social Media.

We zijn een vrijwilligersorganisatie, aangestuurd door een kleine staf. Onze computers en printers zijn inmiddels zo verouderd dat er nauwelijks nog mee te werken valt. We zoeken daarom uw steun. Wat we concreet nodig hebben:

• vijf computers

• twee printers (een in zwart wit en een in kleur).

De kosten hiervoor zijn in totaal 5000 euro. We hopen dat dit geschenk voor Driekoningen gerealiseerd zal zijn!

Onze tegenprestaties:

• Voor een bijdrage tot € 25,-- een exemplaar van ons blad Vredesspiraal (zo lang de voorraad strekt wordt dat het fraaie, dikke Jubileumnummer.)

• Voor een bijdrage tot € 50,-- ons boek “Oorlog verkopen”.

• Voor een bijdrage € 100,-- een vredesvlag (100 x 150 cm)

• Voor een bijdrage van € 250 en hoger verzorgen we graag een avond  vredesliederen of een lezing. Zie de sprekerslijst op onze website.

Steun ons project op http://www.geloofinjeproject.nl/campaigns/nieuwe-computers-voor-jubilerend-kerk-en-vrede/

Donderdag 13 november was er 10 % binnen. Daar zijn we erg gelukkig mee. We hopen dat U ook wilt mee doen.