WAAR STAAT KERK EN VREDE VOOR?

Kerk en Vrede is een vereniging van mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid. Analyse van conflicten en oorzaken vormt de basis voor projecten, campagnes en publicaties.
Zie hierover meer onder projecten op deze website.
Hierbij mag zij rekenen op de steun van vele vrijwilligers op alle fronten van bestuurlijk en uitvoerend werk. Dus mocht ook u/jij iets van uw kwaliteiten beschikbaar willen stellen, bij voorbeeld om mee te denken over nieuwe projecten of om deze website en andere digitale presentaties eens stevig op te leuken, laat het ons weten: bosjananne@gmail.com!

Stop bommen op Aleppo Demonstratie

Stop bommen op burgers in Aleppo|
Het Syrische Comité, Amnesty International en PAX roepen jou op om te demonstreren tegen de Russische en Syrische bombardementen op Aleppo. Op vrijdag 30 september om 13.00 uur bij de Russische Ambassade in Den Haag. We eisen dat de Russische en Syrische regering stoppen met het bombarderen van burgerdoelen in Aleppo en de rest van Syrië. Rusland en het Assad-regime bombarderen doelgericht burgers, hulpverleners, scholen, ziekenhuizen en andere burgerdoelen.

Met dit vreedzame protest tonen we onze betrokkenheid bij Syrische burgers en uiten we onze woede over de oorlogsmisdaden in Syrië.

Stop bommen op burgers in Aleppo!

Stop de belegering!

Stop oorlogsmisdaden!

Demonstreer mee
Wat? Met witte helmen tonen we onze solidariteit met de inwoners van Aleppo en de rest van Syrië

Waar? om 13.00 uur bij de Russische Ambassade Andries Bickerweg 2, 2517 JP Den Haag
Meld je aan via het Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/607591732735412
Vraag je vrienden en nodig hen uit voor het Facebook evenement

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Conferentie voor kinderen en jongeren

29 oktober 2016, 11:00 uur, Dopersduin, Oorsprongweg 3, Schoorl

Speciaal voor kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar: een conferentie georganiseerd door Doopsgezind WereldWerk, over thema’s als vrede, duurzaamheid en solidariteit. Grote thema’s, die mondiaal spelen en die we tegelijkertijd dagelijks in ons eigen leven tegenkomen. Op de conferentie komen deze thema’s op een actieve en speelse wijze aan bod.

De najaarsconferentie van WereldWerk is speciaal voor kinderen & tieners, de leiders van morgen, de generatie voor wie we de wereld in bewaring hebben. Zij worden letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers gezet. De deelnemers worden geconfronteerd met allerlei zaken die in de wereld aan de hand zijn: plastic soep, oorlog, milieuvervuiling. Moeilijke en onaangename onderwerpen misschien, waarvoor we samen zoeken naar ideeën en oplossingen. Naast al deze serieuze zaken is er volop ruimte om te spelen en samen te zijn.

Uiteraard zal er tijdens de conferentie ook tijd zijn voor ontspanning door samen een spel te spelen, een film te kijken of bijvoorbeeld met een workshop Body Percussion, waarbij je eigen lichaam het instrument is.

Kortom: een conferentie waar alles draait om jou! Jij met je frisse kijk op de wereld, jij met je oplossing voor een probleem of jij met een talent wat je nog niet kent!

Aanmelden kan via doopsgezindwereldwerk@gmail.com. Vermeld daarbij: je naam en adresgegevens, geboortedatum, eventuele medicatie, allergiëen of dieetinformatie en gegevens van je ouder(s)/verzorger(s).

De conferentie vindt plaats op 29 en 30 oktober op Dopersduin, Schoorl. De ‘reguliere’ najaarsconferentie van WereldWerk (voor alle leeftijden) komt hiermee te vervallen. In plaats daarvan organiseert de doopsgezinde gemeente in Den Haag een vredesconferentie van vrijdag 16 september (17:00 uur) t/m 17 september (17:00 uur).

De Jongeren Doopsgezinde Vredesgroep (JDVG, 16 t/m 30 jaar) komt op vrijdagavond 28 oktober wel bij elkaar en volgt eerst een eigen programma, waarna zij op zaterdag zullen ondersteunen in organisatie en begeleiding van de kinderconferentie.

Jaarverslag Kerk en Vrede 2015

Voor de Algemene Ledenvergadering van 16 september is van alles natuurlijk weer op een rijtje gezet, wat er zo omging in onze gelederen.

Nederland kleurt weer een beetje meer regenboog

Herman van Veen:

“De wereld is niet mooi, Anne,

maar jij kan haar een beetje mooier kleuren.”

Zet je vredesweek in de kleuren van de Hoop.

Steek een Regenboogvlag uit. Een prima binnenkomer.

Steek een vredesvlag uit. Dan heb je het belangrijkste al gezegd.

Dat de mensen al aan de buitenkant van de kerk kunnen zien waar ze binnen voor staan.

Wat krijgt een straat waar de Vredesvlag wappert een heel ander gezicht.

Wat zijn er een hoop momenten en gelegenheden waarbij je met zo’n vlag op de proppen kunt komen. zie bijlage.

Amsterdam zag er bv tijdens de Europride bijzonder feestelijk uit doordat overal kerken, en moskeeën de regenboogvlag uit hadden hangen.

Kerk en Vrede heeft ook dit jaar weer een flinke voorraad regenboogvlaggen laten maken.

Hier ons hele assortiment:

1. 100 x 150 cm. Voor aan een woning; als je op demo gaat; op een liturgische tafel. Om cadeau te geven bij een geboorte. etc. € 15.

2. 200X 300 cm. Het grotere werk. Aan kerken scholen, gemeentehuizen. Politieke partijen geven hem cadeau aan gemeenteraden. € 55.

3. Maar we hebben ook vlaggetjes voor aan je fiets.. € 2.

4. Regenboog stickers : 11X 8 cm. € 2 per 10 stuks. Goed om uit te delen aan kinderen. Evt met wedstrijdje wie de opvallendste foto weet te maken van zo’n sticker op een plek in het dorp of thuis

5. Regenboog tafelkaars € 6.

exclusief verzendkosten