WAAR STAAT KERK EN VREDE VOOR?

Kerk en Vrede is een vereniging van mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid. Analyse van conflicten en oorzaken vormt de basis voor projecten, campagnes en publicaties.

Bruggen HERbouwen

Op zondag 22 mei viert het UPLR (Utrechts Platform voor Levensbeschouwing en Religie) haar eerste lustrum. Onder de titel „Bruggen herbouwen” is er van 14.00 tot 17.00 uur een programma, waarna gezellig samenzijn met een aangekleed drankje. Plaats van handeling: Van de Hulstschool, Lingestraat 2a (zijstraat Jutphaseweg), Utrecht.

Hier wordt het initiatief gelanceerd van de band die Utrecht en Kirkuk willen opbouwen, als twee steden met voorbeeldige interreligieuze praktijken. Yosé Höhne-Sparborth zal dat introduceren. Vier wijken van Utrecht presenteren hun vormen van interreligieuze samenwerking. Het muzikale "Trio C tot de derde” zal het geheel in feestelijke sfeer zetten. Men vraagt om geld voor het studentenproject in Kirkuk. Bisschop Mirkis geeft 400 studentenvluchtelingen onderdak, de stad laat ze gratis studeren aan de enige Arabischtalige universiteit in Irak die nog veilig is. Elke student kost hem nu $3.000 per jaar. Het gaat om jezidi’s, moslims en christenen, vrouwen en mannen. Banknummer NL15 ASNB 0904 9553 ASN Sparen Zakelijk t.n.v. kerk en Vrede o.v.v.Kirkuk.

Vrouwen en kinderen achter tralies

Vrouwen en kinderen achter tralies?

Het is bijna zover! Het Mensenrechtencafé Utrecht – de lente-editie 2016 – komt met een spannend thema. Dit keer in de voormalige gevangenis Wolvenplein te Utrecht.

Thema: Vrouwen en kinderen achter tralies? — De mensenrechtensituatie van vrouwen en kinderen in de gevangenis.

Irina Paikacheva, mensenrechtenadvocate uit Moermansk en Shelter City-gast van Gemeente Utrecht, spreekt over de situatie in haar thuisland.

Martin Vegter, jurist bij Defence for Children spreekt over detentie van vreemdelingenkinderen en hun ouders in Nederland (onder voorbehoud).

Dus zet de datum alvast in uw agenda! Wij sturen u binnenkort meer informatie over het programma.

16:30 - 19:00 Wolvenplein 27, Utrecht
 Na en voor het evenement kunt u de expositie Hacking Habitat in de gevangenis bezoeken (www.hackinghabitat.com

Bij de Dokwerker

Zondag 1 Mei 12.00 uur Demonstratie bij de Dokwerker in Amsterdam.

Protest Airbus

Manifestatie tegen Airbus in Amsterdam | hansfoto.wordpress.com

Enige tientallen vredesactivisten hebben zich donderdag in Amsterdam gemanifesteerd tegen wapenfabrikant Airbus. Ze willen dat het bedrijf stopt met de levering van wapens aan het Midden-Oosten.