WAAR STAAT KERK EN VREDE VOOR?

Kerk en Vrede is een vereniging van mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid. Analyse van conflicten en oorzaken vormt de basis voor projecten, campagnes en publicaties.

Tussen 22 December en 5 Januari zal ons kantoor gesloten zijn.
Vanaf de 6e werken we bestellingen weer af.

Een feestelijke tijd gewenst.

wapenlobby

Op 20 november vindt er weer een wapenbeurs plaats in Rotterdam Ahoy.
Vanaf 9 uur vindt er een demonstratie plaats, filmbeelden over oorlog in Gaza, wapenproducten.
Mevr. Hennis krijgt een petitie aangeboden en daarna gaan wij naar omgeving CS om daar te flyeren en dezelfde clip uit te zenden tegen oorlog en vernietiging.http://www.stopwapenhandel.org/node/1679
(We protesteren tegen deze wapenbeurs en staan van 10:00 tot 11.30 bij Ahoy, van 12.00 tot 14.00 voor Centraal Station Rotterdam) Met politie is nog overleg over plek bij CS, men lijkt een politieke uitspraak te doen.

Palestijnse filmdag Hilversum

Zondag 16 November wordt de Palestijnse Filmdag Hilversum gehouden. De belangstelling is groot, maar er is ruim plaats voor nog meer bezoekers. Om 14.00 uur is de Nederlandse première van de film "The Stones Cry Out". De film is gemaakt door Yasmine Perni met steun van Sabeel Elquds. De filmmaakster zelf is aanwezig om vragen uit het publiek te beantwoorden.

oud nieuw winkelprodukt

Terug van weg geweest in onze webwinkel: het flitsende Regenboogfietsvlaggetje. We hebben de hand weten te leggen op een nieuwe voorraad. Zeer geschikt ook voor alle nieuwe types vervoermiddelen. (Stuur aub foto van alle mogelijke soorten waarop het vlaggetje wappert)
Inderdaad een zeer zinvol cadeau voor Sinterklaas. Kan nog net.
En anders bedenk je gewoon een andere gelegenheid.
Of zo maar.
Regenboog is nooit weg,

War resisters

Begin juli organiseerde War Resisters' International een grote conferentie in het stadhuis van Kaapstad. Er waren 220 vredesactivisten aanwezig waarvan de helft afkomstig uit Afrika en de andere helft uit de rest van de wereld.
Voorafgaande aan de conferentie waren er bijeenkomsten van het Pan-African Nonviolence en Peacebuilding Network en het Women Peacemakers Program. De conferentie werd feestelijk geopend met een publiek evenement waar muziek, zang en dans de boventoon voerden.

Een grote verassing was daarbij het onaangekondigd verschijnen van bisschop Tutu.
Daarna waren er sprekers uit Palestina, Israël en Zimbabwe.
Na de opening begon het eigenlijke werk met vele workshops, themagroepen en dagelijks een plenaire vergadering. Hierbij kwamen vele onderwerpen aan de orde, maar het allerbelangrijkste was wellicht dat activisten, afkomstig uit niet alleen vredesorganisaties maar ook uit bewegingen tegen onderdrukking en sociale achterstelling, elkaar leerden kennen en kennis namen van elkaars inzichten en geweldloze methoden.   Een uitvoerig verslag (http://www.wri-irg.org/Small-Actions-Big-Movements) van de conferentie, met foto's en een video, is beschikbaar op de website van de WRI.